Fritz Kola

Kult-sodavanden Fritz Kola er grundlagt i 2003 af de to kammerater, Lorenz og Mirco, der var trætte af de altdominerende kola brands på markedet og mente de selv kunne lave noget der var meget bedre. Noget der ikke var så sødt og med et lille twist af citron. Og med masser af koffein.

De tømte deres opsparingskonto og gik i gang med at skaffe ingredienserne til deres opskrift, bla. fra lokale apoteker. De havde ikke råd til at betale et reklamebureau for et logo, så de brugte deres egne ansigter. Det havde de i hvert fald rettighederne til. Navnet skulle være sympatisk og nede på jorden, så de valgte det almindelig nordtyske navn Fritz.

De brugte venner og families lejligheder som lagerlokaler, og solgte deres kola til lokale restauranter, cafeer og barer. Der kom flere varianter til og Fritz Kola spredte sig til resten af Hamborg og Tyskland – og i 2010 kom den til Danmark.

I Danmark er Fritz Kola efterhånden blevet ret populær og kan købes i hele landet. I 2019 blev de økologiske varianter den officiel sodavand på Roskilde Festival og endnu flere fik øjnene op for Fritz Kola. Men den er stadig noget særligt og ikke helt som de andre.