Beskrivelse
Lidt om Læsk – Fermenterede læskedrikke med mere smag og mindre sukker.
Ligesom med øl, vin og cider, er fermenteringsprocessen én af de vigtigste parametre for smag. I sodavandsbranchen har der imidlertid aldrig været tradition for at fermentere. Det har man lavet om på hos Læsk. Her bruger man alkoholfri fermentering som en aktiv smagsgiver, som samtidig resulterer i produkter med forfriskende syrer og mindre sukker. Deres kombucha er håndbrygget efter traditionelle metoder med nøje udvalgte råvarer, og alt er økologisk. Alle 3 kombucha-varianter har gavnlige, probiotiske bakterier og et lavt sukkerindhold på under 2,5 gram/100 ml.
Læsk er stiftet i 2016 af vennerne Eric og Line, der mødte hinanden i New York, og sidenhen har forenet amerikansk helsetrend med stolte, danske håndværkstraditioner. Udover deres kerneprodukter, består sortimentet af skiftende eksperimenter lavet i samarbejde med andre venner i branchen. Læsk Bryggeriet ligger i To Øl City i Svinninge, og alt kombucha håndbrygges stadig af co-founder Eric.